Announcement

Collapse
No announcement yet.

2002 Nautique 196

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    That is strange because the GT40 was not available in 2003 boats.
    Ski on dude!

    Comment


    • #62
      Got the boat out of storage today. Jeff, thanks for the tip on the rear locker button, a wire had fallen off. Works now!

      Unfortunately the boat won't run... When I dropped it in the lake, hit the starter and it would turn over but not fire.. Over the winter I had the mechanic replace the speakers and headunit along with a few other things. While they were testing the stereo they didn't have the battery in the boat but instead powered it via battery charger. I was there when they powered it up and it clearly didn't have enough amps but they never tried to fire the boat. I have no idea if that impacted this. Never the less I started to troubleshoot and have done the following:
      - Checked positive and negative battery cables, both are tight and showing 12 volts
      - Tested the fuse on the positive battery cable, it both looks good and is flowing 12 volts
      - Tested lanyard, it is showing good continuity
      - Tried to press the three breakers on the back of the engine, all three appear ok
      - Tested continuity of the 60 AMP breaker, it was fine

      When I press the start button the boat wakes up but I don't hear the pump priming. Any other ideas?

      I don't know where the pump is (still learning the boat) nor can I figure out where to jumper the relays to see if those are bad. I am open to ideas/suggestions. Pictures help if you have them, I have been reading threads to troubleshoot but am at a bit of a loss at this point.

      Thank you

      Comment


      • #63
        The Bimini mount also broke, are these replaceable?

        Click image for larger version

Name:	43F5BD9A-A8D4-413B-888B-6492599012FB.jpeg
Views:	221
Size:	48.4 KB
ID:	635380

        Comment


        • #64
          I've found there are lots of sources of bimini hw if you search. Here's an example....

          https://www.westmarine.com/bimini-hardware-parts

          Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

          2004 206 Air Nautique Limited - Black with Vapor Blue (family style)
          1997 Masters Edition Nautique - Zephyr Green - gone (amazing ski wake)
          1982 Mastercraft Powerslot - gone (a primitive but wonderful beast)
          Bellevue WA

          Comment


          • #65
            There all kinds of brackets on eBay too. Just search Bimini Hardware.

            Comment


            • #66
              Make sure there isn't an extra power cable going to the fuel pump. My 95 is setup like that. I freaked out last year when I was cranking mine and no fuel. Probably worked on it for an hour before I realized the extra wire on the battery was loose, which was for the pump!

              Sent from my SM-N950U using Tapatalk

              Comment


              • #67
                Originally posted by gcam4 View Post
                Make sure there isn't an extra power cable going to the fuel pump. My 95 is setup like that. I freaked out last year when I was cranking mine and no fuel. Probably worked on it for an hour before I realized the extra wire on the battery was loose, which was for the pump!

                Sent from my SM-N950U using Tapatalk
                Thanks, have been diagnosing over the past two days. The relays and wiring is fine and the pumps do run when I ground the STO test terminal. Right now it is starting to look like the ECU may have stopped providing a grounding signal. Going to clean the terminals to the ECU tonight to see if that helps.

                Not excited about this. Have been reading the threads about how to burn a new chip for an ECU. Anyone creating those chips right now? I have seen vendors selling ECUs for the GT40, they appear steep.

                Comment


                • #68
                  There is a thread floating around for gt40 replacement ecu's. I just dont remember if it's here, ccf, or bos. I know you get a mid 90's ford ecu and send it to them or they send a chip. I dont remember exactly and I couldn't find the thread I am thinking of.

                  Sent from my SM-N950U using Tapatalk

                  Comment


                  • #69
                    Here is the GT40 thread:

                    https://www.planetnautique.com/vb5/f...r-gt40-efi-ecu
                    https://www.instagram.com/longhorn_nautique/

                    Comment


                    • #70
                      Thanks, have been reading that thread a few times, it is great info.

                      Comment

                      Working...
                      X